کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید
سرخط خبرها

وزیر علوم: روند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها طولانی و آزار دهنده است| پذیرش دانشجوی ارشد و دکترا باید به شدت کم شود

  • کد خبر: ۳۱۷۷۸۲
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
وزیر علوم: روند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها طولانی و آزار دهنده است| پذیرش دانشجوی ارشد و دکترا باید به شدت کم شود
وزیر علوم فرآیند جذب هیئت علمی را طولانی و آزاردهنده توصیف کرد و گفت: به مرکز جذب اعلام کردیم این پروسه زمان‌بندی شده و برای دانشگاه‌ها و گروه‌های تحقیق مهلت تعیین کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، هم‌زمان با سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به مشهد و با حضور نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خراسان رضوی و جمعی از مدیران استان خراسان رضوی، امروز (۳ اسفند ۱۴۰۳) نشست مشورتی «از صحن دانش تا کرسی قانون‌گذاری» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات در این نشست با بیان اینکه پذیرش دانشجو خصوصا در کارشناسی ارشد و دکتری باید به شدت کمتر شود گفت: قانون اساسی عنوان کرده که آموزش عالی تا سرحد کفایت رایگان است، ما سال‌ها است از حد کفایت عبور کرده‌ایم و در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم.

حسین سیمایی‌صراف اظهار کرد: جذب اولیه اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها بیش از یک سال زمان می‌برد که به مرکز جذب اعلام کردیم این پروسه زمان‌بندی شده و برای دانشگاه‌ها و گروه‌های تحقیق مهلت تعیین کنند. اساتید پنج تا ۶ بار گزینش می‌شوند که این روند در هیچ جای دنیا وجود ندارد و مطالعه تطبیقی در این خصوص در حال انجام بوده و نمونه کشور‌های منطقه و مدل جذب آنها در حال احصاء است که جمع‌بندی این مطالعه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود. جذب هیئت علمی قانون خاصی داشته که از سال ۱۳۸۵ توسط شورای عالی انقلاب فرهگی تصویب شد که روند آن طولانی و آزاردهنده است و برخی افراد به همین دلیل جذب دانشگاه نمی‌شوند.

وی در رابطه با مشکلات دانشگاه فرهنگیان افزود: با تبدیل وضعیت حدود ۲۲۰ نفر از دکترمعلم‌ها موافقت شده است. در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌های ما کرسی خالی داشته و فضای مازاد داریم؛ یکی از نگرانی‌های ما این است که دانشگاه فرهنگیان با شکلی که پیش می‌رود مانند دانشگاه پیام نور معضلی برای آموزش عالی شود. ضمن اینکه به لزوم وجود دانشگاه فرهنگیان اذعان داریم، اما اینکه این دانشگاه مستقل از ما زیرساخت ایجاد کرده و تقاضای جذب هیئت علمی دارد، هدررفت منابع کشور است.

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات ادامه داد: قرار ما بر این است که برای دانشگاه ملی مهارت هیئت علمی نگیریم و هیئت علمی دکتری نیز نیاز نداریم، زیرا در این صورت هزینه این دانشگاه بالا رفته و سیاست انتخاب شده ما این است که تکنسین‌ها و متخصصین در این دانشگاه مهارت آموزش دهند. پرداخت حق التدریس‌های دانشگاه ملی مهارت با تاخیر انجام می‌شود که این مشکل نیز باید حل شود.

سیمایی‌صراف خاطرنشان کرد: کار دانشگاه علمی کاربردی نظارت و هدایت واحد‌های علمی کاربردی بوده و در کل کشور تمام این واحد‌ها غیردولتی است. دانشگاه علمی کاربردی خودگردان بوده و قرار نیست بودجه مستقل بگیرد. یک انحراف بزرگ در این دانشگاه پیدا شده و این دانشگاه سراغ رشته‌های غیر کاربردی رفته است که خلاف وظیفه ذاتی و اساسنامه آن است. به دنبال این هستیم که این دانشگاه را به ریل قانونی خود برگردانیم.

وی با اشاره به موضوع خودگردان و بی‌نیاز بودن دانشگاه‌ها از بودجه دولت عنوان کرد: در همه جای دنیا بهترین دانشگاه‌ها نیز کمک مالی دولتی دارند تا رابطه دانشگاه و دولت قطع نشود. یکی از الزامات نزدیک شدن به خودگردانی دانشگاه‌ها آمایش است؛ در ایران به ازای هر ۱۵۰۰ دانشجو یک دانشگاه داریم، اما در چین به ازای ۱۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو یک دانشگاه وجود دارد. الزام دوم پذیرش است؛ خود دانشگاه‌ها باید تعداد پذیرش‌شان را تعیین کنند. پذیرش خصوصا در کارشناسی ارشد و دکتری باید به شدت کمتر شود و قانون اساسی نیز عنوان کرده که آموزش عالی تا سرحد کفایت رایگان است. ما سال‌ها است از حد کفایت عبور کرده‌ایم و در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم.

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات در رابطه با سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری گفت: این سازمان یکی از بستر‌های خوبی است که دانشگاه‌ها در مسیر ثروت‌آفرینی حرکت کنند. اقتصاد دانش‌بنیان وابسته به دانشگاه بوده و خود دانشگاه نیز باید از این فرصت استفاده کند. یک فکر خوب و مترقی پشت این سازمان بوده، اما نگرانی داریم که قانون به این سازمان یک ماهیت دولتی بدهد و به یکی از شرکت‌های زیان‌ده تبدیل شود. به نظر ما این سازمان یک شرکت دولتی نیست، زیرا بر اساس ماده ۱ قانون احکام دائمی، دانشگاه‌ها در امور اداری، مالی و استخدامی مستثنی هستند.

سیمایی‌صراف اضافه کرد: در عین حال نباید فراموش کرد که وظیفه اصلی دانشگاه آموزش باکیفیت است. اقتصاد دانش‌بنیان با آموزش باکیفیت اتفاق میفتد. حقوق و دستمزد دانشگاهیان دغدغه تمام افراد بوده، اما در چند دهه اخیر این حقوق افت بسیاری داشته است. ما متولی مسکن دانشگاهیان هستیم و در این خصوص نیز برنامه‌هایی داریم.

وی همچنین در رابطه با اقدامات وزارتخانه علوم، فناوری و تحقیقات پس از حادثه قتل دانشجوی دانشگاه تهران اظهار کرد: در این خصوص سه استراتژی ما این بود که اتفاق را انکار نکنیم، عالی‌ترین سطح این دستگاه پای کار بیاید و مسئولیت‌پذیری داشته باشیم.

دانشگاه‌ها آماده این هستند که یک جرقه کوچک به یک جریان بزرگ تبدیل شود؛ علت این موضوع نبود امکانات رفاهی مناسب برای دانشجویان و وجود فشار‌های عصبی بر آنها است.

همچنین در این نشست تخصصی، حسن صادقی سمرجانی سرپرست دانشگاه نیشابور، حبیب‌الله تقی‌پور مدیر امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، علی تسنیمی رئیس دانشگاه حکیم سبزواری، علی منظم اسماعیل‌پور سرپرست دانشگاه پیام‌نور خراسان رضوی، یاسر اسماعیلیان رئیس مجتمع آموزش عالی گناباد، عباس خاشعی‌سیوکی رئیس دانشگاه تربت‌حیدریه، سعید احمدی سرپرست دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی، محمدجواد سلجوقی رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی خراسان رضوی، به‌نمایندگی از رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، به بیان دیدگاه‌های خود درباره مسائل حوزه آموزش عالی استان پرداختند.

اصلاح روند جذب اعضای هیئت‌علمی، کاهش اعتبارات پژوهشی، بهبود وضعیت خوابگاه‌ها، اعمال برخی سلیقه‌ها در موضوع جذب، توجه به موضوع آب و محیط زیست، تخصیص اعتبارات لازم برای پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام دانشگاه‌ها، آمایش رشته‌ها و دانشگاه‌ها، توجه به میزان اعتبارات دانشگاه‌ها با توجه به تعداد دانشجویان، تسریع در روند تبدیل احکام سرپرستی، تصویب اعتبار مجزا برای تأمین امنیت دانشجویان، پرهیز از موازی‌کاری در مأموریت دانشگاه‌های تخصصی و... ازجمله مسائلی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین سیدعبدالکریم سجادی، رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی و امیررضا رجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، به عنوان مهمانان جلسه، نکاتی را درباره لزوم تسریع در روند جذب و استخدام و نیز رسیدگی به موضوع مسکن نخبگان، ارتباط صنعت و دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان و توجه به تأسیس پردیس‌های علم و فناوری و پردیس صنایع معدنی بیان کردند.

در حاشیه برگزاری این نشست، دو اصله نهال در مجاورت ساختمان آموزش دانشگاه فردوسی مشهد غرس شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->